Hæstrup Vandværk A.m.b.A

Din kilde til rent vand

 

 
 

Udskiftning af målere.

Bestyrelsen har besluttet at indføre et gebyr ved forgæves fremmøde efter forudgående aftalt mødetidspunkt for udskiftning af måler. Det har vist sig, at reparatør ofte oplever at komme til en adresse hvor forbrugeren ikke er hjemme, selv om der er indgået aftale om mødetidspunktet. Det er meget omkostningskrævende, og påfører alle forbrugerne ekstra omkostninger i forbindelse med udskiftning af vandmålere. Bestyrelsen har derfor besluttet at indføre et gebyr på 375,- kr. ved forgæves fremmøde i disse situationer.

 

Information ved driftsforstyrrelser.

Forbrugere der kunne have interesse i, at modtage SMS besked ved afbrydelse af vandforsyningen ved reparationsarbejder, kan tilmelde sig alarmsystemet på hjemmesiden. Det er også muligt at modtage mail, eller både mail og SMS ved at oplyse sit mobilnummer og mail adresse på hjemmesiden under –driftsinfo.

 

Vandforbrug -økonomi

Der er siden 2012 sket en markant stigning i antal udpumpet kubikmeter vand, dog i sammenligning med udpumpningen i 2014, er udpumpningen i 2015 på nogenlunde samme niveau med 266.600 m3. Det medfører naturligvis en forbedret indtjening til vandværket som har gjort, at bestyrelsen har besluttet at nedsætte kubikmeter prisen til 2,20 kr. Men samtidig er den faste afgifter hævet til 570 kr. årligt til dækning af prisudviklingen i blandt andet vedligeholdelsesomkostningerne. Den faste afgift er sidst ændret i 2010 til 500 kr. Den gennemsnitlige årlige stigning har dermed udgjort 2,3%.

 

Boringsnær beskyttelse (BNBO)

Sidste år kunne bestyrelsen berette om, at der var indgået aftale med kommunen om etablering af 2 stk. moniteringsboringer (observationsboringer) til udtagning af vandprøver for at følge vandkvaliten på vej ned til dannelse af drikkevand. Der er nu etableret 2 moniteringsboringer, og udtaget vandprøver herfra i 3 forskellige dybder. Alle prøver har både på Nejstgård og ved vandværket vist vand af tilfredsstillende kvalitet. Der arbejdes nu videre på at etablere 2 nye boringer indenfor indhegningen på vandværket til bl.a. aflastning af boringen på østsiden af Rakkebyholmvej langs banen, der på det seneste viser spor af persticider.

 

Bestyrelsen har dermed i samråd med kommunen, opgivet planerne om at kompensere landmænd i oplandet til boringerne for sprøjte- og gødningsfrie zoner, der ville være langt dyrere for forbrugerne uden at vi kan være sikker på resultatet deraf.

 

Vandkvaliteten.

Den årlige udvidet kvalitetskontrol blev udtaget på vandværket den 4. maj 2015, og begrænset kontrol udtaget på vandværkets afgangshane den 4. november 2015 viser begge, at vandet på alle målte parameter fuldt ud lever op til godt drikkevand. Prøverne kan ses på hjemmesiden, eller under www.geus.dk – Mit drikkevand/ Hjørring kommune/Hæstrup Vandværk, hvor også de nyeste udtagne prøver kan ses.

 

Bogholderiet.

v/Jette Nielsen ser gerne, at forbrugere der står til at skulle have penge retur efter opgørelsen, meget gerne må henvende sig med oplysning om bankforbindelse og kontonummer, hvortil beløbet kan overføres. Det sparer både tid og penge.

Beløb under 200 kr. udbetales ikke, men indgår i næste års opgørelse.

  

Bestyrelsen